fbpx

Vadba v nosečnosti: brezplačno predavanje in delavnica za člane Vigorja

Nosečnost naj bi bila eno najglobljih in najlepših doživetij, ki bi ga morala ženska doživljati kar se da duševno in telesno aktivno. Nesmiselno se je prepustiti lenarjenju, z vsemi spremembami se je treba zavestno spoprijeti, se iz njih učiti, uživati. Če ženska razume nosečnost in porod, se nauči poslušati svoje telo, nadzirati napetost, popuščati mišice in pravilno dihati, si lahko zelo olajša porod (Bornšek, 2010).

Predavanje in delavnico na temo vadbe v nosečnosti smo za članice in člane Vigorja pripravili v sodelovanju z zdravnico ljubljanske porodnišnice, dr. Urško Eržen, in fizoterapevtko, ki ima kar nekaj izkušenj z delom z nosečnicami, Tatjano Jeglič.

Brezplačno predavanje in delavnica sta namenjeni le članicam in članom Vigorja. Oba sklopa sta primerna tako za nosečnice in njihove partnerje kot tudi za tiste, ki o tem koraku še razmišljajo. S seboj lahko pripeljete tudi eno prijateljico / prijatelja.

Na predavanje in delavnico se je treba prijaviti na info@vigorground.com ali osebno na recepciji centra. Prijave sprejemamo do 14. 8.

PREDAVANJE (nedelja, 16.8. @ 17:30, Vigor lounge)

  • Biti aktivne med nosečnostjo ali ne?
  • Na kaj je potrebno biti pozoren pred, med in po vadbi?
  • Kdaj z vadbo prenehati?
  • Kako telesne spremembe vplivajo na vadbo nosečnice?
  • Izračun srčnega utripa primernega za vadbo nosečnice

DELAVNICA (ponedeljek, 17.8. @ 16:30, mala dvorana)

  • praktičen prikaz vaj in varacij, ki so primerne za nosečnice
  • vaje za pravilno držo, lajšanje bolečin v križu in samozavestno preživljanje nosečnosti
  • primer treninga

* Bornšek F, 2010. Vadba v fitnesu med nosečnostjo, diplomska naloga.

Naredite nekaj dobrega
za svoje zdravje & telo!

hm_seaparator

Ker želimo, da bi bil VigorGround skupnost stalnih članov, povezana družba podobno mislečih, ki sledi svojim ciljem, smo se odločili, da število strank omejimo. V VigorGroundu 400 tako vadi maksimalno 400 članov. To je število članov, ki jim v danih okoliščinah še lahko zagotovimo vrhunsko storitev in čez ta mejnik zagotovo ne bomo šli.