VigorGround Športnik

Izboljšaj moč, hitrost, vzdržljivost, gibljivost in
povečaj odpornost na poškodbe.

VigorGround Športnik je preverjen sistem, ki ga že več let uporabljamo pri sodelovanju s številnimi profesionalnimi športniki iz Slovenije, Evrope ter ZDA in vključuje športniku prilagojene treninge, na željo športnika pa tudi uvodni pregled in redne meritve.

VigorGround Menorstvo

Veliko športnikov zaostaja za konkurenco, ker jim manjka podpora na področju telesne priprave, ki bi vključevala:

  • objektivno oceno trenutnega stanja
  • konkreten cilj, ki ga želijo doseči na področju telesne priprave
  • izkušenega trenerja, ki jih vodi skozi proces telesne priprave z uporabo primernih metod
  • skrbno in natančno spremljanje napredka ter po potrebi prilagoditev procesa
  • tehnično podporo za izvedbo meritev
  • vrhunsko opremljen športni center

Po zaključenem ciklu treningov boš na opazno višjem nivoju telesne pripravljenosti, kar se bo kazalo v večji moči, eksplozivnosti, hitrosti in boljši gibljivosti. Ker so v program vključene tudi preventivne vaje, se bo hkrati z dvigom telesnih sposobnosti zmanjšalo tveganje za nastanek poškodb pri tvojem športu.

O programu

Kaj VigorGround Športnik vključuje in kakšen je proces

01Ocena trenutnega stanja

Oceno trenutnega stanja opravimo na željo športnika. Športnik se lahko treningom priključi tudi brez predhodnega pregleda in meritev.

Skrbni pregled

Med skrbnim pregledom s pomočjo izbranih ortopedskih in drugih testov opazujemo in analiziramo gibalne sposobnosti ter pregledamo in ocenimo dihalne vzorce in morebitne kompenzacije.

Meritve telesne sestave

Meritve opravimo s profesionalnim analizatorjem telesne sestave japonskega podjetja Tanita, ki omogoča enostavne, hitre in natančne meritve deležev podkožne in visceralne maščobe, mišične mase, vode, mineralne kostne mase itd. Rezultati nam lahko pomagajo pri svetovanju glede prehranskih in ostalih navad v kontekstu zdravja in športnega nepredka, redne meritve pa zagotavljajo objektivno spremljanje napredka tudi na tem področju.

ForceDecks meritve odrivne moči, hitrosti in vzdržljivosti

Z dinamičnimi meritvami na ForceDecks ploščah dobimo podatke o razvoju, prenosu in sprejemanju sil v različnih fazah skoka, izvedemo pa lahko tudi izometrične teste v več različicah športu in aktivnosti specifičnih kotov v sklepih. Pomemben element meritev je tudi prikaz funkcionalne asimetrije med eno in drugo nogo oziroma roko, kar pomaga pri učinkovitem programiranju trenažnega procesa in je ključnega pomena pri odločanju o vključevanju poškodovanih športnikov in rekreativce nazaj v tekmovalni ritem oziroma polni ritem treniranja in obremenitev.

ForceFrame izometrično testiranje

S pomočjo ForceFrame merilnika, ki omogoča izometrične meritve v več kot 35 položajih, dobimo zelo natančno sliko stanja aktualnih mišičnih asimetrij oziroma asimetrij moči v posameznem sklepu oziroma v določenem sklepnem kotu. Pridobljeni podatki nam - v kombinaciji s podatki ostalih meritev - pomagajo pri oblikovanju posamezniku prilagojenega, učinkovitega programa treninga.

02Profil športnika, priprava in izvedba programa

Na podlagi skrbnega pregleda, opisanih meritev in razgovora izdelamo podroben profil športnika, nato pa pripravimo posameznikovim željam in potrebam prilagojen program, ki vključuje treninge in predloge za možne izboljšave prehranskih in prehranjevalnih navad ter regeneracije.

Profiliranju in izdelavi programa sledi pogovor s športnikom, potrditev predlaganega programa, terminov treningov in izbira trenerja glede na šport in individualne želje in potrebe.

Treningi potekajo v obliki osebnih (ena na ena) ali semiprivat (skupina do štirje vadeči) treningov.

Pogosta vprašanja

Termine skrbnega pregleda, meritev in treningov se določi na informativnem pogovoru.

Osebni trening priporočamo manj izkušenim športnikom in športnikom, ki imajo nestalen urnik.

Vsem ostalim športnikom priporočamo semiprivat treninge. Semiprivat trening je trening, ki je prilagojen individualnim potrebam športnika. Vsak športnik dobi program, ki ustreza njegovim željam, ciljem in potrebam, izvaja se v majhni skupini (2–4 osebe) po predvidenem urniku.

Da. Vse športnike z resnejšimi poškodobami usmerimo na program VigorGround Rehab.

Da.

Da. Vsekakor pa priporočamo izvedbo ocene trenutnega stanja, saj lahko le tako natančno naslovimo vse individualne potrebe športnika.

Ekipa trenerjev

VigorGround že od leta 2005 združuje strokovnjake s področja funkcionalne vadbe, rehabilitacije in telesne priprave vrhunskih in rekreativnih športnikov najrazličnejših športnih panog.

Kaj pravijo

Nekaj športnikov smo prosili, naj strnejo misli o dosedanjih izkušnjah.

Ker igram tenis in študiram v Ameriki sem vesela, da mi Vigorground predstavlja bazo, kamor se vedno rada vračam. Pozitivno in profesionalno okolje, kjer se trenerji individualno posvetijo mojim atletskim značilnostim in potrebam je kot nalašč za vsakega profesionalnega ali rekreativnega športnika. Vsak trening je strokovno premišljen s strani trenerjev, zato jim lahko 100% zaupam in tako z njihovo pomočjo izboljšujem svojo telesno pripravljenost, kar je zame kot športnico zlata vredno.

VigorGround Športnik - Tara Milič

Tara Milič

Tenis

Sem profesionalni športnik in že 10 let po vsaki končani tekmovalni sezoni pridem v Vigor na kondicijske treninge. Vsako leto v Vigorju opravimo vse potrebne meritve in testiranja, da potem z individualnim programom poskrbijo za optimalno pripravo. Zelo mi je pomembno, da trener, s katerim sodelujem, pozna moje pretekle poškodbe in druge specifike in temu primerno prilagodi tudi program. Vse deluje na vrhunski ravni, maksimalno se posvetijo vsaki podrobnosti.

VigorGround Športnik - Žiga Pance

Žiga Pance

Hokej

S kondicijskimi treningi v Vigorju (kot pripravo na novo sezono) sem začela prejšnje poletje. Od prvega trenutka sem se počutila dobrodošlo, sami treningi pa so oblikovani prav zame, tako da lahko kar se da napredujem. Vigor in trener Marko sta mi definitivno pomagala doseči novo raven telesne pripravljenosti in verjamem, da bo tako tudi v prihodnje.

VigorGround Športnik - Aleksandra Krošelj

Aleksandra Krošelj

Košarka

Za uspeh in doseganje ciljev na dolgi rok je poleg lastne strasti nujna strokovnost, sistem, predvsem pa okolje, ki vzpodbuja… in kjer te trener "vidi" in "sliši". To je Vigor.

VigorGround Športnik - Rada Sibila Potočnik

Rada Sibila Potočnik

Crossfit tekmovalka

Vigor je prostor, kjer se počutim "doma", kjer popolnoma zaupam v znanje in strokovnost ter izredno cenim vso podporo pri uresničevanju ciljev.

VigorGround Športnik - Marko Potočnik

Marko Potočnik

Crossfit tekmovalec

Sem tekmovalec in trener v brazilskem jiu-jitsu. Treniranje na najvišjem nivoju zahteva skrbno pripravljen program treningov ter dobro sodelovanje med trenerjem in športnikom, da ne pride do pretreniranosti ali poškodb. Odkar treniram z Matejem, so se mi vidno izboljšale moč, hitrost in kondicija, poleg tega pa se tudi bistveno hitreje regeneriram, zaradi česar lahko naredim več treningov in z večjo intenzivnostjo. Prav tako sem lahko bolj zbran na treningih, ko učim ostale, in se tudi bolje počutim v prostem času. Poleg Matejeve predanosti in razgledanosti me najbolj navdušuje njegova sposobnost izbora vaj tudi kadar pride do kakšnih poškodb na treningih jiu-jitsa ali tekmovanjih, da le-te čim hitreje saniram. Treningi so vedno zanimivi in minejo skoraj hitreje kot treningi jiu-jitsa. :)

VigorGround Športnik - Nejc Hodnik

Nejc Hodnik

Brazilski jiu-jitsu

Prijavi se na informativni pogovor

Po oddani prijavi te bomo v roku dveh delovnih dni poklicali, odgovorili na vsa vprašanja in dogovorili podrobnosti glede nadaljnih korakov oz. morebitnega sodelovanja.


  • Lokacija: VigorGround, Litostrojska 56, Ljubljana
  • Dodatne informacije: info@vigor.si ali tel. 040-318-482

Cenik

Ocena trenutnega stanja (skrbni pregled + meritve + prehransko svetovanje)175 EUR
Skrbni pregled60 EUR
Meritve: odrivna moč, hitrost, vzdržljivost, izometrično testiranje80 EUR
Meritve telesne sestave in prehransko svetovanje50 EUR
Osebni trening50 EUR
Semiprivat trening32 EUR
Paket 10x osebni trening450 EUR
Paket 10x semiprivat trening279 EUR

Prijavi se

Na vrh strani