VigorGround Mentorstvo

Pridobite znanje, izkušnje in samozavest
za treniranje športnikov in rekreativcev

Preverjen sistem za celostni trening za moč, gibljivost in kondicijo, ki se že več kot 10 let uspešno izvaja v vadbenih centrih VigorGround Ljubljana in Seattle.

VigorGround Menorstvo

Večina trenerjev ima težave zgraditi uspešno kariero, ker

 • jim manjka samozavesti, da bi pravilno ovrednotili svojo storitev
 • ne znajo izluščiti koristnih informacij iz teorije in poplave podatkov na spletu
 • ne uporabljajo preverjenega sistema, ki zagotavlja rezultate
 • izgorijo, ker poskušajo biti vse za vsako stranko
 • imajo težave izstopati iz poplave trenerjev na trgu
 • nimajo načrta o tem s kom želijo delati in kako se organizirati pri sestavi treningov

Ko boste zaključili z VigorGround mentorstvom, boste sposobni bolj učinkovito in samozavestno oceniti začetno stanje stranke, sestavili učinkovit program vadbe po meri stranke v krajšem času, prilagajati program in stranko pripeljati do želenih rezultatov. Rezultat vašega dela bodo zadovoljne stranke, ki vas bodo z veseljem priporočile prijateljem, in navsezadnje uspešena kariera.

Kaj je VigorGround mentorstvo in kaj dobim?

Štirje tedni coachinga. VigorGround mentorstvo je 4-tedenski coaching program s postopnim nadgrajevanjem znanja s področja treninga, ki poteka online in v živo.
Dva seminarja v živo. Dva celodnevna seminarja v živo v športnem centru VigorGround (druga in četrta sobota).
Tedenski 60 min. webinar. Fiksni termin (vsako sredo) za online Q&A z Matejem.
Tedenske oniline prezentacije. Vsak ponedeljek vam posredujemo posebej posneto online prezentacijo na temo tekočega tedna.
VigorGround Menorstvo

Kako poteka program mentorstva?

Program je sestavljen iz teoretičnega in praktičnega dela.

Teoretični del vsak udeleženec predela sam v svojem času, ko mu to ustreza. Vsa vprašanja v zvezi z teoretičnim delom se naslovijo na tedenskem webinarju, kjer aktivno vključimo vse udeležence.

Ker pa se zavedamo, da za preobrazbo v elitnega trenerja za moč in kondicijo ni dovolj le prebiranje teorije, bomo velik del energije vložili tudi v praktični del. Praktični del se bo izvajal drugo in četrto soboto programa v obliki dveh celodnevnih seminarjev. Tukaj bomo vso teorijo predstavili tudi na praktičnih primerih.

Praktični del poteka v našem športnem centru VigorGround na Litostrojski cesti 56 v Ljubljani.

Opis programa

 • Filozofija, jezik trenerjev
 • Kako optimizirati navodila vadečim in razviti trenersko oko
 • Kaj pomeni na znanosti temeljujoč pristop k treningu?
 • Radovednost, temeljna načela in trening na osnovi dokazov

 • Razumevanje vloge prsnega koša in medenice in osnovne anatomske strukture kot izhodišče za individualizacijo treninga in vaj
 • Upoštevanje oblike stopal pri usmerjanju gibalnega vzorca
 • Splošni kompenzacijski vzorci in osnovne rešitve slabih gibalnih vzorcev
 • Minimalne zahteve, prilagajanje pregleda različnim ciljnim skupinam
 • Dinamični pregled kot del ogrevanja
 • Standardi pri pregledu in osnovne intervencije

 • Pomembnost aerobnega oksidativnegs sistema
 • Anaerobni laktatni sistem
 • Anaerobni alaktatni sistem
 • Smiselna in uporabna testiranja ter uporaba rezultatov za načrtovanje kondicijskega dela treningov
 • Optimizacija aerobne funkcije pri rekreativcih ter pomembnost razvoja dveh različnih energijskih polov pri športnikih
 • Pregled različnih metod dela, orodij in periodizacija razvoja energijskih sistemov
 • Tehnike regeneracije

 • Vzorčni primeri za različne cilje in ciljne skupine; kategorizacija gibalnih vzorcev
 • Manipulacija elementov treninga: intenzivnost, volumen, frekvenca ni izbor vaj
 • Sistem R7, drugi sistemi in možnosti napredovanja s programi
 • Kje začeti, kakšen naj bi izgledal osnovni program?
 • Kaj je smiselno meriti in spremljati, kako vemo, da smo na pravi poti?
 • Agilna periodizacija, samoreguliran trening, sistemski pregled stresorjev pri strankah in usmerjanje aktivnega življenjskega sloga
 • Inventar potreb pri posameznih športih in optimizacija trenažnega procesa na osnovi skrbnega pregleda in diagnostike.
Matej Hočevar

Matej Hočevar

Matej je soustanovitelj športnega centra VigorGround in je trener s 15-letnimi izkušnjami, pri čemer je v tem času številnim mladim in izkušenejšim poklicnim športnikom pomagal do vrhunskih rezultatov. Poleg tega je ena izmed Matejevih največjih odlik ta, da večja skupina rekreativcev praktično že 12 let (!) z njim trenira neprestano.

Matej je opravil magistrski študij iz specifične telesne priprave športnikov na univerzi St. Mary’s v Londonu, vendar si je največji del svojih trenerskih izkušenj in znanja nabral prav pri mentorjih, s tem, da se je podal na različne konce sveta, da se je lahko učil od najboljših trenerjev na posameznih področjih. S tem si je zadal poslanstvo, da svoje znanje in izkušnje prenaša naprej na druge trenerje, ki so željni oblikovanja lastne filozofije in sistema telesne priprave, ki seveda obsega veliko več, kot le število ponovitev in serij, temveč zajema tudi kognitivne vidike učenja gibalnih vzorcev, psihološki vidik motivacije strank in še mnogo več.

Pogosta vprašanja

Mentorstvo izvajamo enkrat letno, jeseni s pričetkom novembra.

Seminarja bosta potekala drugo in četrto soboto programa od 9:00 do 16:00 v športnem centru VigorGround na Litostrojski 56 v Ljubljani.

Skupinski klici bodo vsako sredo ob 12:00 uri.

Ne skrbite. Vsi tedenski skupinski klici bodo snemani in objavljeni na Vigor platformi, da si jih lahko ogledate kasneje, če vam ne uspe priti v živo. Seveda pa za večji uspeh priporočamo, da ste čim več prisotni v živo.

Ne, gradivo je mešano, in sicer v slovenskem in angleškem jeziku.

Kaj pravijo naše stranke

Mentorstvo pri Mateju je bila po končanem šolanju na FŠ super izbira. Priporočam ga vsem, ki ste na začetku poti ali pa želite svoje znanje poglobiti. Z Matejem smo predelali vse od testiranja, vodenja individualnih treningov, progresij in vse skupaj združili v dober komplet. Majhnost skupine omogoča veliko fleksibilnosti in prilagodljivosti tako časovno kot tematsko. Vsekakor a must-do za vsakega trenerja ali terapevta!

Žan Petrič

Matej je prvi, ki me je "potisnil" v nogometni svet kondicijske priprave. V prvih letih je bil moj mentor, sedaj pa je zelo konstruktiven svetovalec in sodelavec. Iskreno povedano je prva oseba, h kateri bom pristopil v primeru nejasnosti ali ko bom želel pridobiti strokovno mnenje. Precej fascinantno je, da resnično ni teme o kateri ne bi vedel vsaj osnovnih stvari, poleg tega pa vedno iz rokava povleče kakšno raziskavo na izbrano temo. Njegova glavna odlika je suverenost in dolgoletne izkušnje, kar mu omogoča trezno presojo, katere "nove" stvari na področju telesne pripravljenosti športnikov in rekreativcev dejansko uporabiti. Poleg tega dejansko vse "nove" stvari vedno testira na sebi.

Karlo Gračner
Kondicijski trener slovenske nogometne reprezentance do 21 let

Vaša investicija

Z vpisom na neobvezujočo prednostno listo prihanite 25% ob nakupu VigorGround Mentorstva in pridobite možnost predčasne registracije.

Redna cena VigorGround Mentorstva je 997 EUR. S prijavo na prednostno listo si boste zagotovili posebno predprodajno ceno 747 EUR oz. kar 25% popust, dobili boste dostop do lastne unikatne povezave za predčasno registracijo, izvedeli boste več o mentorstvu in predčasno boste obveščeni o novih terminih. Plačilo je možno tudi v treh obrokih po 265 EUR.

Pomembno: Število mest v skupini je omejeno na 12. Mesta so običajno razprodana v zelo kratkem času, zaradi zagotavljanja kakovosti pa dodatnih mest v posameznih terminih, žal, ne odpiramo.

Prijavite se na prednostno listo za mentorstvo številka #1 v Sloveniji!

Začetek naslednjega termina: 6. november 2023

Prijava je neobvezujoča in ne zagotavlja mesta v skupini.

Na elektronski naslov boste čez nekaj trenutkov prejeli potrdilo o prijavi in nadaljna navodila. Za vsak slučaj preverite tudi nezaželeno pošto.

Na vrh strani