Državno prvenstvo v dviganju uteži za leto 2012

Organizacijo letošnjega državnega prvenstva v olimpijskem dviganju uteži je tokrat prevzelo novoustanovljeno športno društvo VigorGround. V nedeljo, 20. maja 2012 so se tako na tekmovalnem odru pomerili najboljši slovenski olimpijski dvigovalci uteži in se borili za naslove novih državnih prvakov. Med nastopajoči klubi je bil najuspešnejši ŠD VigorGround s petimi osvojenimi naslovi.

Število prijavljenih tekmovalcev je bilo precej večje kot zadnja leta, kar dokazuje, da tradicionalni šport, ki je nekdaj imel velik ugled tudi pri nas, ponovno pridobiva na svoji priljubljenosti. Kar 27 tekmovalcev je tako zastopalo barve štirih slovenskih klubov: KDU Olimpija, TAK Domžale, TD Plamen in ŠD VigorGround.

Ob 8. uri se je pričelo obvezno tehtanje in razvrščanje tekmovalcev po posameznih težnostnih kategorijah. Dobro uro po tem, so z ogrevanjem počasi pričela dekleta. Ob 10. uri so namreč tudi uradno odprla tekmovanje. Tekmovalke so se razvrstile v štiri različne kategorije in v kar treh od slednjih, je naslov državne prvakinje odšel v ŠD VigorGround.

Karolina Bratina je zmagala v kategoriji do 69 kilogramov, Nuša Repovž do 75 kilogramov in Jasmina Ostrvica v kategoriji nad 75 kilogramov. Jasmina je v svoji kategoriji postavila kar tri nove državne rekorde (poteg, sunek in biatlon), Nuša pa je izboljšala obstoječi državni rekord v potegu v kategoriji do 75 kilogramov.

Moški del zastopanih ekip je bil na vrsti v drugem delu tekmovanja. Prijavljenih je bilo 19 tekmovalcev, različnih starosti ter različnih kategorij. ŠD VigorGround je osvojil dva naslova državnih prvakov, in sicer v kategoriji do 77 kilogramov je prvo mesto osvojil Sandi Janežič, v kategoriji do 94 kilogramov pa Žiga Urh.

Uspešen nastop so zabeležili tudi preostali Vigor fantje. V najmočnejši kategoriji na tekmi, do 85 kilogramov je bil David Jerič 5., Urban Prevc 6. in Jure Košar 7. Matevž Fazarinc in Nejc Repovž sta v kategoriji do 94 kilogramov osvojila 4. oziroma 5. mesto.

Uradni rezultati

Državne prvakinje (članice):

 1. v kategoriji do 63 kg: Pavlič Petra (TAK Domžale – 130 kg biatlona)
 2. do 69 kg: Karolina Bratina (ŠD VigorGround – 122 kg biatlona)
 3. do 75 kg: Nuša Repovž (ŠD VigorGround – 121 kg biatlona)
 4. nad 75 kg: Jasmina Ostrvica (ŠD VigorGround – 90 kg biatlona).

Državni prvaki (člani):

 1. V kategoriji do 56 kg: Juš Rožnik (KDU Olimpija – 123kg biatlona in nov kadetski državni rekord v sunku – 71 kg.)
 2. do 62kg: Rajko Bevk (TAK Domžale – 85kg biatlona)
 3. do 69 kg: Matevž Grabar (KDU Olimpija – 97kg biatlona)
 4. do 77kg: Sandi Janežič (ŠD VigorGround – 195 kg biatlona)
 5. do 85 kg: Žiga Šuen (KDU Olimpija – 245kg biatlona)
 6. do 94 kg: Žiga Urh (ŠD VigorGround – 233 kg biatlona)
 7. do 105 kg: Boštjan Petrca (TAK Domžale – 236 kg biatlona)
 8. nad 105 kg: Robi Rozina (KDU Olimpija – 135 kg biatlona)

Z nastopom tekmovalcev ŠD VigorGround in celotnega poteka državnega prvenstva je bil zadovoljen tudi predsednik kluba Damjan Čanžek. Posebna zahvala gre vsem sponzorjem, ki so pripomogli k organizaciji tekmovanja: podjetju Marand, piceriji Dobra Vila, MuleBar in VigorFuel.

V imenu VigorGround-a čestitamo vsem tekmovalcem, tekmovalkam in trenerjem za uspešen nastop.

Na vrh strani