Vigor CrossFit Challenge in Kettlebell Štafeta

Ob koncu leta smo se v centru funkcionalne vadbe VigorGround odločili, da naše člane in njihovo telesno pripravljenost preizkusimo in pripravimo ekipno tekmovanje, ki bo obelodanilo vložen, celoletni trud in med člani spodbudilo nekaj zdrave, prijateljske tekmovalnosti.

Vigor Weightlifting ekipa je tokrat leto zaključila na 3. novoletnem turnirju v Domžalah, kjer je obenem zabeležila tudi svoj prvi, premierni nastop v Olimpijskem dviganju uteži, vse ostale člane  pa sta 22. decembra 2011 čakala prav posebna izziva, Kettlebell štafeta in CrossFit Challenge.

Tekmovalni duh je zagorel že takoj na začetku, saj je vsak sodelujoči ob sebi potreboval še dva soborca, s katerima je tvoril ekipo, ki se je lahko borila za naslov Vigor prvaka. Oblikovalo se je devet ekip.

Magnezij na dlaneh, zadnji posvet o taktiki, jasna pravila igre... Vzdušje v centru je ogrela Kettlebell štafeta, v kateri so se ekipe najprej preizkusile v sunku (jerk) in nato še v potegu (snatch). Vsak tekmovalec je moral v petih minutah narediti čim večje število ponovitev omenjenih vaj. Končni rezultat je bil določen glede na težo kettlebell-a, telesno težo in število ponovitev, ki jih je v predpisanem času tekmovalec uspel opraviti. V boju devetih ekip je tako največ  točk zbrala ekipa K`lukec, drugo mesto je osvojila ekipa Trapez, tretje pa Johny Bravo. Še vrstni red ostalih ekip:

4. Špartanci 5. Brančice 6. Super Snurf 7. Brane`s Angels 8. Nerdz 9. Trenirkarji

Nekateri člani so po štafeti odšli na zaslužen oddih, drugi pa so se šele dobro ogreli in večer sklenili s CrossFit Challenge-om. Devet prijavljenih ekip se je pomerilo v treh različnih disciplinah:

  1. KB Farmers Walk, kjer je vsak tekmovalec imel na voljo dve minuti, da z dvema Kettlebell-oma v rokah, opravi, prehodi ali preteče, čim daljšo razdaljo. Končni rezultat se je meril v metrih, ki so jih skupaj osvojili vsi člani posamezne ekipe.
  2. Burpee »šprint« je trajal minuto, tekmovalci pa so morali nabrati čim večje skupno število ponovitev.
  3. V CrossFit-u zelo priljubljen MetCon je bila zadnja in hkrati najtežja preizkušnja. Od ekip je terjala taktiko in medsebojno pomoč, saj so vsi trije člani morali nabrati skupno 100 ponovitev oziroma opraviti predpisano razdaljo posamezne vaje. Zaporedje štirih vaj se je pričelos KB (Kettlebell) High Pull-om, nadaljevalo z BB (Barbell) Thrusterjem, Knees 2 Elbows in zaključilo s 300-metrsko hojo v izpadnem koraku, pri kateri je bilo nad glavo potrebno obdržati tudi 5- oziroma 10-kilsko utež (OH Lunge Walk).

Zmagala je ekipa, ki je v seštevku vseh disciplin dosegla najmanjše število točk.  Prvo mesto sta presenetljivo osvojili dve ekipi in si  razdelili naslov Vigor CrossFit prvaka. MVP`S in Maline sta tako premagali Jejžke, ki so ujeli tretje mesto. Vrstni red ostalih ekip:

4. Ghostbusters 5. Life 6. Trapez 7. Usenmije 8. 3M 9. Božički

Vigor leto 2011 smo tako sklenili v tekmovalnem in zabavnem duhu Kettlebell štafete in Crossfit Challenge-a. Vsem tekmovalcem čestitamo za uspešen nastop in vložen trud ter se hkrati zahvaljujemo za sodelovanje. In nikar ne zaspite na osvojenih zmagah, kajti v letu 2012 vas čakajo novi  vadbeni izzivi.

Na vrh strani