Ekipna zmaga in novi državni rekordi

V nedeljo, 4. marca 2012 so VigorGround napolnili navijači, sodniki, zapisnikarji, fotografi, trenerji in v glavni vlogi, olimpijski dvigovalci uteži. Ne, ni se ponovil kaos z maškar, tokrat je namreč šlo zares. ŠD VigorGround je prvič tudi uradno gostil državno ekipno tekmovanje v olimpijskem dviganju uteži in se pomeril z ekipo TK Plamenter v zbirko trofej (najdete jih na vrhu omare v recepciji), dodal  prvo ekipno zmago in kar tri nove državne rekorde.

Za nas dvigovalce se je dan pričel s precej divjo, zgodnjo uro in ne tako bogatim zajtrkom, saj smo najprej morali prestati obvezno tehtanje, ki na koncu prisostuje k osvojenim točkam posameznega tekmovalca. Najbolj nepriljubljen del je minil brez večjih zapletov in kaj hitro smo skočili v garderobe po skrite zaloge Mule Bar energije ter počasi pričeli s prebujanjem, raztezanjem in seveda, ogrevanjem za dvoboj.

Vmes smo skupaj s trenerjem Sandijem Janežičom skovali taktiko nastopa in v skladu s pravili, hlače obvezno 3 centimetre nad koleni, dodelali nekatere kose opreme.

Ob 11. uri smo s predstavitvijo obeh ekip tudi uradno začeli tekmovanje. Ekipo TK Plamen so sestavljali Mojca Pregl, Manica Špringer, David Jerebic, Anže Benko in Jan Kok, barve VigorGround-a pa so branili Polona Fonda, Urban Prevc, Jure Košar, David Jerič, Matej Ilievski Sever in Matevž Fazarinc.

Občinstvo je bilo že precej nestrpno, sodnik na svojem mestu, fotografinja Tadeja v polni pripravljenosti, tekmovalci ogreti, nekateri celo razgreti in vodja tekmovanja Damjan Čanžek je končno dal znak za začetek. Oder smo v prvem delu dvoboja ogreli s potegom, v drugem pa zaključili s sunkom. Napeto ozračje in nagajiva živčnost sta prekrižala načrte marsikateremu tekmovalcu ter zakrivila nekaj prestopov, prehitrih spustov palice in nenamerno neuspelih poskusov oziroma tako imenovanih neveljavnih dvigov.  Lep primer je bila »ekipna solidarnosti« ŠD VigorGruond-a, ki je nehote poskrbela, da smo prav vsi tekmovalci naše ekipe zgrešili drugi poskus vaje poteg.

Končni rezultat, seštevek točk petih najboljših tekmovalcev posamezne ekipe je odločil, da je zmaga ostala doma. ŠD VigorGround je tako osvojil svojo prvo zmago in 970 točkami ugnal TK Plamen (743 točk). Doma pa ni ostala le zmaga, pač pa tudi trije novi državni rekordi (poteg 55 kg, sunek 70kg in biatlon 125 kg), ki jih je v kategoriji do 75 kilogramov, postavila Polona Fonda.

Utrujeni in lačni tekmovalci smo sicer zadovoljni, vendar z željo po še več, sklenili prvo ekipno tekmovanje sezone 2012. Čestitke tekmovalcem obeh ekip in hvala trenerjem, vodjem, sodnikom, fotografom in navijačem za lepo podporo.

Na vrh strani