Štart v jesenski del tekmovanj v olimpijskem dviganju uteži

V nedeljo, 23. septembra 2012 ni bil le prvi jesenski dan, ampak tudi začetek zadnjih kol ekipnih tekmovanj v olimpijskem dviganju uteži. ŠD VigorGround je tokrat gostil KDU Olimpija in si v napetem dvoboju izboril zmago, ki vodi do najmanj 2. mesta v skupnem seštevku ekipnega državnega prvenstva.

Ekipo ŠD VigorGround so sestavljali Sandi Janežič, Žiga Urh, Matevž Fazarinc, David Jerič in Nejc Repovž, za KDU Olimpija pa so tekmovali Žiga Šuen, Domen Butala, Gašper Pirnat, Andrej Bohte, Mark Caserman in Juš Rožnik Novak.

Zmagovalca ekipne tekme odloči seštevek točk petih najboljših tekmovalcev v ekipi. ŠD VigorGround je nastopil v svoji najmočnejši postavi doslej in posledično zabeležil najvišji rezultat (število točk) v letošnji sezoni.

Spomladanski dvoboj je s 1115 pikami dobila KDU Olimpija in ŠD VigorGround (1080 točk) prehitela za 35 točk. V povratnem kolu pa je zmaga ostala na domačih tleh in rezultat 1172 : 1109 točk je zadostoval, da je v skupnem seštevku za 28 pik povedel ŠD VigorGround ter si tako prisvojil najmanj 2. mesto v skupnem seštevku letošnjega ekipnega državnega prvenstva.

Naj omenimo tudi tri nove državne rekorde (poteg 56 kg, sunek 76 kg in biatlon 132 kg), ki jih je v kategoriji do 56 kilogramov postavil mladi Juš Rožnik Novak (KDU Olimpija).

Kot vedno, gre tudi tokrat zahvala piceriji Dobra Vila, ki je po naporni tekmi poskrbela za takojšno prehransko podporo tekmovalcev.

Ekipna tekmovanja se bodo nadaljevala 14. oktobra 2012, ko ŠD VigorGround čaka drugi letošnji dvoboj, tokrat v gosteh pri aktualnih državnih prvakih TAK Domžale. Vabljeni.

Na vrh strani