Narišimo nasmeh: Vigor odprti trening za Botrstvo

Vigor - ekipa, člani in sledilci - že od svojega začetka sodeluje v aktivnostih, ki na različne načine pomagajo dvigovati kakovost življenja posameznika, družine in širše skupnosti, zato smo se odločili tudi za sodelovanje pri projektu Botrstvo, ki v Sloveniji deluje pod okriljem ZPM Ljubljana Moste-Polje in je namenjen izboljšanju kakovosti življenja otrok in mladostnikov, ki živijo v materialni stiski in potrebujejo finančno pomoč. Po petih letih delovanja botri trenutno pomagajo preko 4700 otrokom, zanje pa je bilo na različne načine zbranih okoli 6 milijonov evrov.

Vigor se bo v projekt Botrstvo prvič aktivno vključil z dobrodelnim odprtim treningom, s katerim želimo zbrati sredstva za petnajstletnega Luko, ki se spopada s težkimi družinskimi in materialnimi razmerami.

Mati, Luka in njegova mlajša sestra, so se bili zaradi nevzdržnih odnosov med staršema, predvsem pa zaradi očetove zasvojenosti z alkoholom, primorani odseliti v najemniško stanovanje. Visoka najemnina in stroški bivanja mamo, ki družino preživlja zgolj s socialnimi prejemki, zelo bremenijo. Ker je oče prav tako brez zaposlitve, za otroke finančno ne prispeva.

Luka obiskuje deveti razred osnovne šole in konec šolskega leta ga čakatata valeta in birma. Že sedaj ga skrbi, ali bodo zmogli kupiti oblačila in pokriti vse stroške obeh svečanosti. V prostem času Luka trenira rugby, kjer zelo uživa. Zbrana sredstva bodo namenjena kritju vadnine za rugby, kar bo Luki omogočilo nadaljevanje športnega udejstvovanja, lepše preživljanje mladostnih dni ter vključenost v družbo vrstnikov.

Dobrodelnega Vigor treninga se lahko udeležite vsi, člani in nečlani, ki bi skupaj z ostalo super družbo želeli narediti nekaj dobrega. Trening bo v petek, 26. 2. 2016 ob 19:30 v Športnem centru Vigor. Ker s treningom zbiramo sredstva, ki bodo v celoti namenjena Botrstvu oz. Luki, je minimalna pristopnina 5 EUR. Število mest na treningu je omejeno na 70, prostovoljne prispevke pa bomo v VigorGroundu zbirali cel dan, tako da lahko vsi, ki to želite, po svojih zmožnostih prispevate tudi izven termina dobrodelnega treninga.

Vse ljudi dobre volje pozivamo: omogočimo Luki - in še mnogim drugim za njim - lepšo, mirnejšo, prijaznejšo mladost. Za nasmeh na licih otrok ni potrebno veliko, bodimo arhitekti boljše prihodnosti, postanimo botri pomoči potrebnim otrokom in narišimo nasmeh na njihove obraze.

Morebitna vprašanja nam pošljite na info@vigorground.com, o projetku Botrstvo pa si več lahko preberete na njihovi spletni strani https://www.boter.si/ .

Na trening se je treba obvezno prijaviti preko spodnjega obrazca.

Trening bo v petek, 26. 2. 2016 ob 19:30 v Športnem centru Vigor v Ljubljani.

Na vrh strani