Narišimo nasmeh: 2. odprti trening za Botrstvo

Februarja je Vigor z dobrodelnim treningom prvič sodeloval pri projektu Botrstvo, ki v Sloveniji deluje pod okriljem ZPM Ljubljana Moste-Polje in je namenjen izboljšanju kakovosti življenja otrok in mladostnikov, ki živijo v materialni stiski in potrebujejo finančno pomoč. Z vašo pomočjo smo zbrali več kot 1000 eur, ki so bili namensko porabljeni za financiranje raznih dejavnosti in nakup osnovnih življenjskih potrebščin treh otrok.

Tokrat bomo z dobrodelnim odprtim treningom zbirali sredstva za kritje plačljivih šolskih dejavnosti dvanajstletnega Mihajla.

Mihajlo je del štiričlanske družine, ki jo sestavljajo starša in dva otroka. Živijo v majhnem stanovanju, kjer otroka zaradi prostorske stiske nimata svoje sobe. Oče je zaposlen zgolj za polovični delovni čas, saj skrbi za bolno ženo. S skromnimi dohodki se tako družina le stežka preživlja. Starša se trudita, da otroka ne bi občutila pomanjkanja, a jima ne zmoreta zagotavljati ustreznih pogojev za kakovostno izobraževanje in preživljanje prostočasnih dejavnosti. Mihajlo je priden otrok. Že štiri leta trenira nogomet, v čemer zelo uživa. Navdušen je tudi nad plavanjem in smučanjem, a mu starša zaradi omejenih dohodkov dodatne dejavnosti težko omogočita. Sredstva botrstva bodo namenjena kritju plačljivih šolskih dejavnosti, s čimer bodo dečku omogočeni boljši pogoji za zdrav razvoj in večja socialna vključenost.

Dobrodelnega Vigor treninga se lahko udeležite vsi, člani in nečlani, ki bi skupaj z ostalo super družbo želeli narediti nekaj dobrega. Trening bo v petek, 6. 5. 2016 ob 19:30 v Športnem centru Vigor. Ker s treningom zbiramo sredstva, ki bodo v celoti namenjena Botrstvu oz. Mihajlu, je minimalna pristopnina 5 EUR. Število mest na treningu je omejeno na 70, prostovoljne prispevke pa bomo v VigorGroundu zbirali cel dan, tako da lahko vsi, ki to želite, po svojih zmožnostih prispevate tudi izven termina dobrodelnega treninga.

Opomba za člane: Vigor Bodweight termin ob 19:30 bo  na ta dan odpadel.

Vse ljudi dobre volje pozivamo: omogočimo Mihajlu lepšo, mirnejšo,  prijaznejšo mladost. Za nasmeh na licih otrok ni potrebno veliko, bodimo arhitekti boljše prihodnosti, postanimo botri pomoči potrebnim otrokom in narišimo nasmeh na njihova lica.

Morebitna vprašanja nam pošljite na info@vigorground.com, o projetku Botrstvo pa si več lahko preberete na njihovi spletni strani https://www.boter.si/ .

Na trening se je treba obvezno prijaviti preko spodnjega obrazca.

Trening bo v petek, 6. 5. 2016 ob 19:30 v Športnem centru Vigor v Ljubljani.

 

Na vrh strani