Na mladih svet stoji!

Vsako leto, 12. avgusta, na UNESCOv Mednarodni dan mladih, že od leta 1999 po vsem svetu potekajo aktivnosti, ki dvigujejo zavedanje o vlogi mladih pri krojenju prihodnosti in težavah, s katerimi se srečujejo mladi moški in ženske. Med te aktivnosti spadajo npr. različne konference, kjer se rešujejo politična, gospodarska in socialna vprašanja, ter razni športni, kulturni in družabni dogodki.

Vigorjevi brezplačni treningi za otroke

Telesno aktiven življenjski slog vpliva na celosten razvoj otrok in mladine; krepi telo in telesno zdravje, pozitivno vpliva na samopodobo in samozavest, spodbuja vztrajnost in odločnost, razvija socialne veščine itd.

V VigorGroundu se zavedamo, da "na mladih svet stoji", zato želimo v sredo, 12. 8. 2015, na Mednarodni dan mladih, čim več otrok spodbuditi h gibanju. Zanje smo pripravili brezplačne treninge, na katere jih starši lahko prijavite preko mail-a info@vigorground.com ali osebno na recepciji Vigorja. Prijave sprejemamo do torka, 11. 8. 2015.

Treningi bodo potekali v treh starostnih skupinah:

3 - 5 let (ob 16.30 – mala dvorana)

Lahkotnemu ogrevanju, katerega sestavni del bo spoznavanje osnovnih oblik gibanja (hoja, tek, plazenje, lazenje, skoki, kotaljenje, metanje in ujemanje – oponašanje različnih živali), bodo sledile zabavne igre. Otroke bomo spodbudili k boljdinamičnemu gibanju (vaje za razvoj hitrega odzivanja, koordinacije, hitrosti, vzdržljivosti, gibljivosti, moči), predvsem pa bomo poskrbeli, da se bodo noro zabavali.

6 - 8 let (ob 16.30 – velika dvorana ali zunaj)

Ogrevanju bodo sledili izzivi na različnih poligonih, ki bodo otroke zabavali, jih spodbujali k timskemu sodelovanju in tekmovanju. V poligone bomo vključili različne vaje in naloge, ki razvijajo gibljivost, moč, hitrost, koordinacijo in preciznost. Otroci se bodo tekom vadbe seznanili tudi z različnimi športi (nogomet, košarka, atletika, gimnastika itd.).

9 - 11 let (ob 17.30 – mala dvorana ali zunaj)

Ogrevanju bodo sledili različni poligoni, primerni za njihovo starost. Otroci pri teh letih so zmožni veliko več kot si mislimo, treba jih je le primerno motivirati. Razni poligoni, lestvice, žoge in tudi miselne igre, bodo sestavni del treninga in bodo zasnovani tako, da bodo spodbujali timski duh in tekmovalnost. Trening bo vseboval osnovne vaje celotno telo (počep, izpadni korak, dvigi nad glavo, metanje in ujemanje, lovljenje, desko, samokolnico, plazenje ipd.).

Starejši od 12 let se bodo ob 17.30 na treningu v veliki dvorani lahko pridružili svojim staršem (ne skrbite, trening bo primeren za vse – mlado in staro :)).

Skupaj spodbudimo otroke h gibanju! Vabljeni!

Na vrh strani