Kettlebell lifting in CrossFit v Zagrebu

V pomladnih mesecih se je trenerska ekipa VigorGround v odlični družbi nekaterih članov centra funcionalne vadbe udeležila kar dveh športnih dogodkov. V obeh primerih je odprava “Vigorcev” obiskala Zagreb, prestolnico Hrvaške, ki se poleg bogate zgodovine lahko pohvali s še bolj bogato športno tradicijo.

Konec marca se je mini konvoj dveh avtomobilov odpravil k ekipi Kettlebell Team Sparta, predstavnika katere sta Igor Špoljarić in Robert Novak. Razlog je bil trening z enim najbolj uspešnih kettlebell lifterjev zadnjih let, ruskim in svetovnim prvakom Denisom Vasilievom. Del odprave je prišel v Zagreb za en dan, nekateri pa so svoje tehnike tekmovalnih dvigov izpopolnjevali dva dni.

Denis Vasiliev, ki – mimogrede - brez večjih težav premetava kettlebelle težke 32 kilogramov in več, je vse udeležence navdušil z enostavnim in obenem profesionalnim pristopom. Poleg znanja, ki ga poseduje, je ruski šampion tudi odličen in zelo potrpežljiv pedagog. Različne zahteve različno izkušenih lifterjev je brez težav izpolnjeval, tako da je večina, ki se je udeležila treningov predstavnika IKSFA akademije, ne samo izboljšala tehniko, ampak celo dobila dodaten motiv in zagon za treninge kettlebell liftinga.

Denis Vasiliev

Igor in Robert sta poskrbela za odlične pogoje za trening, navdušene dvigovalce kettlebellov pa je obiskala tudi hrvaška televizija. Napojeni z novim znanjem in elanom vsi udeleženci komaj čakajo kakšno novo priložnost za trening z odličnimi atleti in predvsem ljudmi kot je Denis Vasiliev.

Kettlebell seminar Zagreb

Le dva tedna kasneje se je pojavila nova priložnost za obisk Zagreba. Na Reebokovo predstavitev CrossFit športa so se odpravili tako trenerji kot nekateri udeleženci kvalifikacij za CrossFit igre 2012. Žiga Urh, ki si je poleg Nuše Repovž uspel zagotoviti mesto med šestdesetimi v Evropi, je hitro prevzel sodniško vlogo, v kateri je poleg voditeljev dogodka in novih prijateljev VigorGrounda, Saše Novaka in Tomislava Juraka skrbel za pravilne ponovitve udeležencev predstavitvene CrossFit tekme.

Tekme sta se udeležila tudi Nuša Repovž in Matej Hočevar, ki sta oddelala kondicijsko zahtevnih dvanajst minut in uspela zasesti najvišja mesta. Matej je v kategoriji posameznikov zanesljivo slavil zmago, Nuši pa je za najvišje mesto zmanjkalo le nekaj ponovitev, na koncu je pristala tik za zmagovalko.

Poleg sklepanja novih prijateljstev je bilo zadovoljstvo srečati tudi stare znance in dobre prijatelje, Sašo Grošića, vodjo kettlebell ekipe Girevix in obenem novo pečenega trenerja CrossFita, ter Ivano in Nenada Gorički, ki poleg širjenja CrossFit športa vodita tudi kettlebell ekipo Giryatrija iz Zagreba. Celoten dan je torej minil v športnem in prijateljskem duhu, kjer so bili zmagovalci vsi, predvsem pa tisti, ki so se prvič srečali s tem športom.

Dva dogodka, dva različna športa, eno mesto. Zagreb bo tako trenerje kot obiskovalce centra funcionalne vadbe VigorGround zagotovo še videl, v upanju, da bo prijateljev in dobrih izkušenj samo še več. Zvesti svojemu vodilu Move&Live pa se Vigorci že pripravljajo na nove “pohode”.

Na vrh strani