Dvoboj z aktualnimi ekipnimi državnimi prvaki

Pretekla nedelja ni bila dan za počitek, ampak dan nove tekmovalne preizkušnje v olimpijskem dviganju uteži. V seriji ekipnih tekmovanj je bil za ŠD VigorGround tokrat na vrsti težak dvoboj z aktualnimi ekipnimi državnimi prvaki, ekipo TAK Domžale.

25. marca 2012 se je dvorana zopet napolnila z navijači, trenerji, sodniki, fotografi in dvigovalci utežiter gostila drugo državno ekipno tekmovanje v olimpijskem dviganju uteži za leto 2012. V goste je prišla močna ekipa iz Domžal, ki je lani osvojila naslov ekipnih državnih prvakov, letos pa že dobila dvoboj s KDU Olimpijo.

Tokrat se je rahlo zalomilo pri sestavljanju ekipe ŠD VigorGround saj so kar štirje člani zaradi poškodb,nastop odpovedali. Tako je Sandi Janežič za ta dan opustil svojo običajno trenersko vlogo in se po dolgem času zopet preizkusil na tekmovalnem odru. Kljub izmučenosti od napornih kvalifikacij za CrossFitGames 2012, so na pomoč vskočili še klubski kolegi iz VigorPower ekipe Žiga Urh, Nejc Repovž in edina ženska predstavnica na tekmi, Nuša Repovž. Ekipo VigorGround-a pa sta dopolnila, zdaj že izkušena, Urban Prevc in Matej Ilievski Sever.

Ekipo TAK Domžale so sestavljali Blaž Kuhar, Jure Svetlin, Tine Orešek, Dominik Kozjek, Boštjan Petrca in Jernej Orešek.

Za skupen seštevek točk posamezne ekipe so šteli rezultati najboljših petih moških predstavnikov. Kljub temu, da je naša ekipa s pomočjo trenerjev Sandija in Žiga občutno izboljšala rezultat s prejšnje tekme, je bilo 1076 točk vseeno neulovljiv rezultat za suverene Domžalčane, ki so s 1249 točkami zabeležili še drugo ekipno zmago letos.

Po končanem tekmovanju je za regeneracijo nastopajočih poskrbela Dobra Vila (https://www.dobravilapizzeria.si/), ki je naše tekmovalce pogostila kar na sončni terasi VigorGround centra. Medtem, ko so se nekateri odpravili domov na zaslužen počitek, pa so najbolj zagrizeni odšli še zadnjič »odlomit« peti kvalifikacijski trening za morebitni nastop na CrossFitGames 2012.

Na vrh strani