50. mednarodni turnir v olimpijskem dviganju uteži za pokal Alpe Adria

7. junija bo v VigorGroundu 50. mednarodni turnir v olimpijskem dviganju uteži za pokal Alpe Adria. Posvečen bo Janku Grošlju, enemu od soustanoviteljev turnirja.

Turnir se bo pričel z uradno otvoritvijo ob 10.30 uri, ki ji bo sledilo tekmovanje v dveh skupinah. V prvi skupini se bodo ob 11.00 uri pomerili moški U 17 in ženske, v drugi skupini pa ob 14.00 uri moški seniorji  in juniorji.

O turnirju Alpe Adria

Tekmovanje je sprva povezalo tri sosednje države: Slovenijo, Italijo in Avstrijo, nato po so se mu leta po prvem turnirju pridružile še Madžarska, Hrvaška in Bosna in Hercegovina. Turnir je tako prerasel v velik mednarodni športni dogodek, ki združuje različne ljudi, med katerimi so se spletle tesne prijateljske vezi. Turnir za pokal Alpe Adria je tako po letih uspešnega združevanja priznan tudi s strani tako mednarodne (IWF), kot tudi evropske (EWF) federacije za dviganje uteži.

Predsednik mednarodne zveze(ali federacije) za dviganje uteži IWF Dr. Tamas Ajanje izrazil navdušenje nad zavzetostjo organizatorjev turnirja Alpe Adria z besedami: »Tekmovanja na regionalni ravni so bila za mednarodno združenje vedno zelo pomembna, saj se zaradi različnih razlogov nekatere države ne morejo udeležiti svetovnih in kontinentalnih tekmovanj, a se v svojem prizadevanju za negovanje tega športa vseeno odločajo za organiziranje in udeleževanje turnirjev v svoji regiji.«

Med podporniki turnirja je tudi ljubljanski župan Zoran Janković, ki je dejal: »V čast nam je, da je ob 50-tem jubileju mednarodnega tekmovanja Alpe Adria za gostiteljico izbrana Ljubljana. Tovrstno mednarodno tekmovanje ni samo priložnost za srečanje športnic in športnikov, ampak tudi priložnost za utrjevanje in navezovanje prijateljskih vezi med predstavniki sodelujočih držav.«

Vstop za gledalce je brezplačen.

Vabljeni!

Na vrh strani