Trening v ZDA - 1.del

Pred kratkim sem se odpravil na pot v ZDA z namenom obiskati nekaj vodilnih osebnosti iz področja treninga in telesne priprave. To kar v ZDA posplošujejo s terminom »fitness industry« je preobširno za namen tega prispevka, saj so te osebe predane treningu z inovativnimi pristopi, poglobljenim znanjem in ustvarjalnostjo pri trženju.

Prva postaja je bila telovadnica Hocevar Performance, ki je v lasti našega »svetovalca« Luke Hočevarja. Luka je v ZDA prišel pred dobrimi tremi leti in z veliko volje in trdega dela, predvsem pa predanosti temu, kar dela, uspel iz majhnega narediti veliko. Je na odlični poti, da uresniči »Ameriške sanje«.

Njegov način dela temelji na poglobljenem poznavanju telesa in funkcionalni vadbi. Njegove stranke vključujejo poklicne športnike, direktorje, starejše rekreativce, ljudi s prekomerno telesno težo in še bi lahko naštevali. Luka je dokazal, da je nenehno izobraževanje in ne udobnost vadbene dvorane tisto, kar šteje pri uspehu.

Ob mojem obisku se je v ponedeljek, še preden sem se dobro zbudil, v njegovi telovadnici oz predelani garaži na BootCamp treningu že »obrnilo« skoraj 60 ljudi. Jutranji boot campi so nasploh najbolj popularna oblika vadbe, saj gre za visoko intenzivni intervalni trening, ki je najbolj ustrezen za izgubo telesne maščobe in je časovno učinkovit, saj je trening zaključen v 45 minutah.

Luka si je optimiziral delovni čas do te mere, da čez dan opravlja korespondenco s strankami, sprejema nove (čakalna lista za njegove treninge je zelo dolga in v kratkem se seli v novo, prostornejšo telovadnico) in komunicira oz se posvetuje z najbolj cenjenimi strokovnjaki na področju treninga, rehabilitacije in trženja. V kratkem času si je ustvaril zelo močno socialno in poslovno mrežo partnerjev oz svetovalcev. Po njegovem mnenju je prav to ključ njegovega dosedanjega uspeha.

Med najinim jutranjim treningom mi po uvodnem »masiranju« z lacrosse žogico in vajah mobilnosti naloži metabolični trening, med katerim se kljub uporabi zgolj telesne teže in dveh kettlebellov počutim, kot da mi bo pulz eksplodiral. Za konec sledi še poslastica v obliki »prowlerja«, kjer moram po svojem bahanju o vrhunski telesni pripravljenosti vseeno priznati zakislitev v mišicah. Vsekakor eden izmed najboljših načinov za povečanje moči in hkrati tudi pljučne kapacitete.

Ko končam, se v telovadnici že pridno ogrevajo štirje člani, ki jih bo Luka na podoben način mučil v majhni skupini (do 4 osebe). Te so po njegovem mnenju najbolj ustrezne za stranke s stroškovnega vidika (zmanjša se cena na trening), hkrati pa dodajo element tekmovalnosti in spodbujanja med treningom, kar vodi k visokim rezultatom. Zanimiva skupina sledi malo kasneje, saj je na sporedu trening za štiri punce, izmed katerih dve pričakujeta nastop na tekmovanju za bikini oz ocenjevanje »izklesanosti« telesa (figure competition). Skratka, raznolikosti v njegovi telovadnici ne manjka. Ob koncu tedna Luko čaka novo potovanje, saj se bo udeležil srečanja strokovnjakov iz področja telesne priprave v Luisvillu, kjer bo na sporedu novo izobraževanje oz mreženje. Z veseljem pričakujemo Lukatovo selitev v večje prostore, ko bomo tudi uradno predstavili našo prvo podružnico - Vigor Ground USA!

Piše: Matej Hočevar

Na vrh strani