Vigor reference

Si dosegel že vse, kar je za doseči v tvojem športu? Si res izkoristil ves potencial, ki ti ga je dala narava, ali se morda sprašuješ, kako daleč lahko sežeš, če bi lahko treniral, kot trenirajo najboljši?

V VigorGroundu ne predpisujemo le treningov, pač pa gradimo odnose in izobražujemo. Vsi trenerji smo bivši tekmovalni športniki in se lahko poistovetimo s športniki ter njihovimi izzivi in težavami, si vzamemo čas in prisluhnemo. Poskušamo ustvariti okolje, kjer se bodo športniki v najboljši možni obliki izražali s pomočjo vodenja, ki ga nudimo trenerji, ter zaradi kolektivnega duha, ki ga ustvari trening z vrstniki, in nekaterimi že bolj uveljavljenimi vrhunskimi športniki, ki so zgled za ostale.

V VigorGroundu že več let delamo s športniki vseh starosti in iz več športov, pri čemer prednjačijo ekipni športi. Vsakega športnika ob prihodu v Vigor temeljito stestiramo ter se z njim pogovorimo o preteklih poškodbah, motivu za trening in pričakovanjih, ki so pomembni elementi za nas kot trenerje, da lahko oblikujemo program, ki pa mora biti v primeru športnikov zelo prilagodljiv glede na cikel oziromo obdobje v tekmovalni sezoni, morebitne poškodbe in aktualno počutje. V programih za športnike je pomembno ohraniti fleksibilnost in “dozirati” volumen in intenzivnost vaj, ter slednjim dati kontekst, saj so športniki navsezadnje tu, da bodo potem boljši v svojem izbranem športu.

Specifične vaje so obvezen del programa, ki vključuje vse mišične skupine vključene v gibalne vzorce, ki so značilni za vaš šport.

Program Vigor Športnik je v pomoč športnikom, ki želijo izboljšati reakcijski čas, tekoče kontrolirano gibanje telesa, vzdržljivost, skočnost itd., za odločilno prednost na tekmovanju. Na voljo so individualni treningi z osebnim trenerjem ali treningi v manjših skupinah.