Vigor rehabilitacija

Manualne terapije, rehabilitacijska in korekcijska vadba

Prijavite se na prvi pregled ali terapijo Vigor rehabilitacija
Vigor reference

Svet je lahko po težji poškodbi zelo krut, saj je sposobnost gibanja ena izmed temeljnih človeških lastnosti, navsezadnje je to del naše identitete. Naše prepričanje o obliki rehabilitacije in manualnih terapij, ki jih izvajamo, je nerazdružljivo povezano z gibanjem, zato že pri uvodnem pregledu in posvetu poleg terapije začrtamo pot nazaj na tla telovadnice in v gibanje na prostem, kjer tudi še tako poškodovana oseba lahko dela že od prvega dne – s pomočjo pravega pristopa, strokovnega znanja in nadzora pri izvajanju osnovnega gibanja, pa čeprav v omejenem obsegu.

Naš namen je, da se naši člani in stranke počutijo kot športniki, ki so na poti nazaj k velikim dosežkom, ne pa kot pacienti. S sodelovanjem z našo terapevtsko ekipo vam bomo pokazali pot nazaj do gibanja na stopnji, kjer morda nikoli sploh še niste bili. Storitve rehabilitacije in terapij vključujejo tako manualne tehnike kot treninge za vrnitev po poškodbi. Verjamemo v to, da telo spravimo v pogon čim prej po poškodbi, in sicer s prikazovanjem tistega, kar oseba zmore, ne pa z diagnosticiranjem mišičnih asimetrij, opozarjanjem pred tveganji in zadrževanjem na terapevtski mizi.

Ko se odločite, da stopite skozi naša vrata, se odločite, da sprejmete izziv, da ne boste zgolj odpravili bolečin, pač pa izkoristili svoj potencial za gibanje in telesni razvoj, ne glede na stopnjo poškodbe ali težav. Zaupajte nam in začnimo s prvim korakom nazaj k zdravemu telesu!

Preventivni pregled / prvi obisk

Prvi obisk v ordinaciji je sestavljen iz anamneze in diagnostičnega pregleda, ki zajema različne teste (biomehanske, nevrološke, ortopedske …) in opazovanja pacienta v gibanju. Na podlagi ugotovljenega se poda zaključno mnenje in pojasnitev disfunkcijskih mehanizmov ter predlaga terapevtski program za odpravo le-teh.

Pregled se priporoča vsem, ki želijo oceno delovanja mišično-skeletnega aparata, imajo mišična vnetja, bolečine ali zmanjšano gibljivost in ponavljajoče se poškodbe, ki se pojavljajo v želji po doseganju boljših športnih rezultatov ali zaradi ponavljajočih se gibanj ter statičnih obremenitev (prisilna drža).

Terapija

Terapija je namenjena vsem, pri katerih je na pregledu ugotovljena disfunkcija mišično-skeletnega aparata ali pri kroničnih bolečinskih sindromih. Z manualno terapijo in pravilnim razmerjem med krepitvijo in raztezanjem se odpravi neskladnosti delovanja telesnih struktur in sama bolečina.

Masaža

Vigor masaže temeljijo na osnovah klasične terapevtske in športne masaže. Naši izkušeni maserji lahko pomagajo sprostiti lokalizirano in generalizirano mišično zakrčenost, sprostiti zlepljena vezivna in mišična tkiva, povečati lokalno prekrvavitev in na ta način spodbuditi regeneracijo, izboljšati gibljivost in funcionalnost telesnih segmentov in celega telesa. Redna masaža pripomore k izboljšanju psiho-fizičnega zdravja.

Preventivna, rehabilitacijska in korekcijska vadba

Terapija v ordinaciji je le del uspešnega procesa rehabilitacije. Drugi, enako pomemben del, ki pa se ga v klasičnih kliničnih procesih prepogosto zanemarja, je prilagojena vadba, ki pomaga pri vpostavitvi stanja pred poškodbo ali to stanje, ki je bilo morda razlog za nastanek poškodbe, izboljša oz. popravi. Poleg terapevtske obravnave pri naših terapevtih imate zato na voljo tudi trenerja, ki vam po posvetu s terapevtom sestavi rehabilitaciski / korekcijski program in vas nauči tudi pravilne izvedbe predpisanih vaj. Program se izvaja v sklopu semi-private treningov ali osebnih treningov, enkrat ali – glede na cilje in potrebe – tudi večkrat tedensko. Za ohranitev doseženega in nadgradnjo telesnih sposobnosti lahko kasneje nadaljujete tudi s katerim od Vigorjevih vadbenih programov.