fbpx

Vigor Kettlebells: čas je za preizkus

Po vročih poletnih mesecih in trening pobegih iz dvorane ven, v senco, se je začelo v centru VigorGround zopet na polno dogajati.  Vadbe so vedno bolj obiskane, novi in stari člani si postavljajo vedno višje cilje, mi pa smo pripravili pester program športnih in tematskih dogodkov, ki se bodo odvijali do konca leta. Eden prvih bo interna tekma v Kettlebell liftingu, na kateri se bodo konec novembra vadeči v centru VigorGround preizkusili v tekmovalni disciplini Biathlon. A do takrat bo preteklo še precej znoja…

Kettlebell StrongSport

V okviru programa Vigor Kettlebells se bomo konec oktobra (29 in 30.10) preizkusili v disciplini Kettlebell StrongSport, ki jo je razvil Valery Fedorenko in spada pod okrilje organizacije World Kettlebell Club. Obstajata dve disciplini tega športa: biathlon in long cycle. Tokrat se bomo testirali v disciplini biathlon, long cycle pa bo na sporedu marca 2013.

Pravila discipline biathlon:

  • biathlon sestavljata vaji jerk in clean
  • vsaka vaja se izvaja 4 minute, najprej jerk, nato clean
  • uporablja se samo en kettlebell
  • v 4 minutnem setu je dovoljena le ena menjava rok
  • za osvojitev ranka je treba narediti najmanj 24 ponovitev na roko vsake vaje
  • StrongSport rank se lahko doseže s katerokoli težo kettlebell-a
  • končni rezultat je najnižje število ponovitev na roko

Vsi novi člani bodo v oktobru trenirali s težjimi kettlebell-i (x+1) in imeli konec meseca priložnost postaviti prvi osebni “benchmark” v tej disciplini. Cilj ostalih članov pa je seveda izboljšati osebni rezultat iz prejšnje Vigor sezone.

Valery Fedorenko, ki je razvil sistem pravil in rankov za Kettlebell StrongSport, je v rankirni sistem pri moških vključil uteži od 32 do 48 kilogramov, pri ženskah pa uteži od 20 do 36 kilogramov. Zato bo v naslednih tednih cilj programa Vigor Kettlebells dvigniti maksimalno moč in hkrati ohraniti vzdržljivost, ki jo boste potrebovali za osvojitev ranka.

Novembra bo program Vigor Kettlebells prilagojen tako, da se bodo lahko vsi zainteresirani  za tekmo v biathlonu (petek, 30.11.) v okviru rednih terminov dobro pripravili.

Kot je v navadi v VigorGround-u, se nam v prihodnjih mesecih obeta veliko druženja, več o tematskih in športnih dogodkih pa v naslednjem prispevku. In ne pozabite: Move&Live!

Naredite nekaj dobrega
za svoje zdravje & telo!

hm_seaparator

Ker želimo, da bi bil VigorGround skupnost stalnih članov, povezana družba podobno mislečih, ki sledi svojim ciljem, smo se odločili, da število strank omejimo. V VigorGroundu 400 tako vadi maksimalno 400 članov. To je število članov, ki jim v danih okoliščinah še lahko zagotovimo vrhunsko storitev in čez ta mejnik zagotovo ne bomo šli.