fbpx

Vigor delavnice: jesen-zima 2015

V okviru Vigor Akademije smo pripravili drugo serijo delavnic odprtega tipa. Delavnice so namenjene trenerjem in športnikom oz. vsem, ki bi radi pridobili, poglobili ali samo osvežili svoje znanje, predvsem pa bodo tudi odlična priložnost za izmenjavo strokovnih in praktičnih izkušenj.

Datum delavnice: 24. 10. 2015 ob 9.00

Izvajalci delavnice: Matej Hočevar, Andraž Jančar, Rok Deržanič

Opis delavnice

Funkcionalni pregled uporabljamo za testiranje osnovnih gibalnih vzorcev in morebitnih asimetrij posameznika. Testi, ki so sestavni del funkcionalnega pregleda, so lahko statični ali dinamični, pri tem pa je bistvenega pomena pravilna izvedba in interpretacija rezultatov oziroma opažanj.

Funkcionalni pregled je najboljše orodje, s katerim pridobivamo osnovne informacije o telesnih sposobnostih posameznika in nam omogoča dejansko individualizacijo treninga in potencialne rehabilitacije po poškodbi. Kot ternerji in delavci v športu moramo biti sposobni izvesti osnovni funkcionalni pregled in na osnovi opažanj sestaviti individualiziran in prilagojen program treninga oziroma vadbe. Še bolj pomembna kot sama izvedba je interpretacija ugotovitev in kritična presoja, kdaj moramo športnika oziroma stranko napotiti k strokovnjaku-specialistu.

Na delavnici bomo predstavili osnovne funkcionalne teste za ugotavljanje mobilnosti sklepov (gleženj, kolk, ramena), ter gibalne protokole, ki jih izvajamo za testiranje osnovnih gibalnih vzorcev in motorike. Poleg tega bomo predstavili osnovne ortopedske teste za ugotavljanje morebitnih poškodb, pri katerih moramo stranko napotiti k specialistu, ter osnovne in malo bolj napredne intervencije za izboljšanje gibljivosti in odpravljanje asimetrij s pristopom ART (active release therapy) .

Na delavnici bomo predstavili tako teoretični kot praktični vidik funkcionalnih testov, saj bodo udeleženci testirali drug drugega in se bo od njih pričakovalo pravilno izvajanje prikazanih testov in protokolov.

Delavnica je sestavljena iz treh sklopov:

 • prvi sklop: Teorija in osnovni testi za ugotavljanje mobilnosti sklepov
 • drugi sklop: Predstavitev gibalnih protokolov za ugotavljanje asimetrij in disfukncij; predstavitev osnovnih ortopedskih testov
 • tretji sklop: Predstavitev osnovnih in naprednih intervencij za izboljšanje gibljivosti in odpravljanje asimetrij, predstavitev ART; priprava načrta za trening

Urnik:

9:00 – 9:20 Registracija

9:30 – 10:00 Sklop 1

10:00 – 11:00 Sklop 2

11:00 – 11:15 Odmor

11:15 – 12:30 Sklop 3

12:30 – 12:45 Razprava

Datum delavnice: 14. 11. 2015 ob 9.00

Izvajalci delavnice: Žiga Urh, Dani Landeka, Gregor Vidmar

Opis delavnice

Učinkovito in varno obremenjevanje ramen pri športnih in vsakodnevnih aktivnostih zahteva zadostno mobilnost sodelujočih sklepov, dinamično in statično stabilnost ter usklajeno delovanje mišic ramenskega obroča.

Neaktiven načina življenja in / ali kronična nepravilna, prisiljena drža (npr. vsakodnevno dolgotrajno sedenje) ali enostranska gibanja sčasoma pripeljejo do zmanjšane gibljivosti ramenskega obroča. Vedno manj je ljudi, ki so sposobni brez bolečin in omejitev popolnoma iztegniti roke nad glavo. Telo postaja vedno bolj negibljivo in šibko, kar se manifestira v raznih disfunkcijah, ki slej ko prej pripeljejo do bolečin. Redno treniranje mišično-skeletnega sistema je ključno za ohranjanje njegove funkcije in preprečevanje poškodb.

Na delavnici bo predstavljen nekonvencionalen pristop in protokoli za ohranjanje gibljivosti, moči in medmišične koordinacije ramenskega obroča. Metode so uporabne tako v splošnih programih vadbe kot tudi programih rehabilitacije.

Delavnica je sestavljena iz treh sklopov:

 • prvi sklop: teorija
 • drugi sklop: vaje za mobilnost in koordnacijo ramenskega obroča; predstavitev in demonstracija nabora vaj ter konkreten trening udeležencev
 • tretji sklop: vaje za stabilnost in moč ramenskega obroča; predstavitev in demonstracija nabora vaj ter konkreten trening udeležencev

Urnik:

9:00 – 9:20 Registracija

9:30 – 10:00 Sklop 1

10:00 – 11:00 Sklop 2

11:00 – 11:15 Odmor

11:15 – 12:30 Sklop 3

12:30 – 12:45 Razprava

 

Datum delavnice: 5. 12. 2015 ob 9.00

Izvajalci delavnice: Marko Dimnik, Matej Hočevar, Žiga Urh

Opis delavnice

Zaradi sodobnega, pretežno sedečega načina življenja, človek z leti izgublja osnovne motorične sposobnosti, telo postaja vedno bolj negibljivo, kar lahko posamezniku onemogoča varen in učinkovit trening s standardnimi vadbenimi pristopi. S skrbno izbranimi terapevtskimi tehnikami in korektivno vadbo se lahko sčasoma te omejitve odpravi, v vmesnem času pa se lahko z izbiro primernega orodja in vaj oblikuje tudi varen in učinkovit trening za moč.

Na delavnici bo predstavljen nabor orodij in vaj, ki posameznikom z raznimi omejitvami gibljivosti omogočajo varen trening moči. Pri vajah bo poudarek na izpeljankah, ki omogočajo kvalitetno izvedbo vaje kljub kompenzacijam, ki se kažejo pri uporabi klasičnih orodij.

Delavnica bo iz treh sklopov:

 • prvi sklop: teorija
 • drugi sklop: predstavitev orodij in demonstracija nabora vaj: počep, izpadni korak, mrtvi dvig, mrtvi dvig na eni nogi, veslanje v predklonu, potisk, vaje za trup
 • tretji sklop: trening udeležencev

Urnik

9:00 – 9:20 Registracija

9:30 – 10:15 Sklop 1

10:15 – 11:30 Sklop 2

11:30 – 11:45 Odmor

11:45 – 12:30 Sklop 3

12:30h – 13:00 Razprava

Cena posamezne delavnice: 50 EUR
Cena paketa vseh treh delavnic (-10%): 135 EUR

Člani Vigorja imajo 15% popust na posamezne delavnice in 20% na paket: 42,5 EUR oz. 120 EUR

Nečlani, ki so se udeležili katere od prejšnjih delavnic, imajo 10% popust na posamezne delavnice in 15% na paket: 45 EUR oz. 127,5 EUR

Možnosti plačila:

 • nakazilo na TRR
 • PayPal

Po prijavi preko spodnjega obrazca boste na elektronski naslov prejeli predračun in podatke za plačilo.

Mesto na delavnici je rezervirano šele po prejetju potrdila o plačilu.

Število mest za posamezno delavnico je omejeno na 30.

Naredite nekaj dobrega
za svoje zdravje & telo!

hm_seaparator

Ker želimo, da bi bil VigorGround skupnost stalnih članov, povezana družba podobno mislečih, ki sledi svojim ciljem, smo se odločili, da število strank omejimo. V VigorGroundu 400 tako vadi maksimalno 400 članov. To je število članov, ki jim v danih okoliščinah še lahko zagotovimo vrhunsko storitev in čez ta mejnik zagotovo ne bomo šli.