fbpx

Delavnica: Prenos elementov športnega treninga v treninge za splošno populacijo

Trening telesne pripravljenosti za športnike pogosto vključuje elemente, ki izboljšujejo mehansko učinkovitost ponavljajočih se gibov v športu. Ti elementi med drugimi vključujejo razvoj gibljivosti, stabilnosti, elastične moči, eksplozivne moči in ekcentrične moči. Koristi razvoja omenjenih elementov pri rekreativni oz. splošni populaciji se prenašajo v bolj učinkovito gibanje, in sicer ne le pri športno-rekreativnih dejavnostih, pač pa pri vsakodnevnih aktivnostih.

Na delavnici bomo predstavili sistem, ki ga uporabljamo pri razvoju programov za športnike in kako je možno sistem prilagoditi razvoju programov za rekreativce oziroma splošno populacijo. Predstavili bomo tudi minimalen obseg opreme oziroma orodij, ki jih potrebujemo pri izvajanju tovrstnih programov.

Na delavnici bomo obdelali tudi sistem prilagajanja vaj oziroma programov posamezniku in ne obratno, kar bo vključevalo poenostavljen sistem funkcionalnega ocenjevanja in testiranja telesnih sposobnosti posameznika.

Delavnico bo vodil: Matej Hočevar
Datum: 16. 3. 2019, od 9:30 (zbor ob 9:00) do 13:00
Redna cena delavnice: 50 EUR
Cena za obiskovalce naših delavnic in seminarjev ter za člane: 45 EUR

VigorGround 400, Litostrojska 56, Ljubljana

Po registraciji vam bomo na vaš elektronski naslov poslali podatke za plačilo.

Naredite nekaj dobrega
za svoje zdravje & telo!

hm_seaparator

Ker želimo, da bi bil VigorGround skupnost stalnih članov, povezana družba podobno mislečih, ki sledi svojim ciljem, smo se odločili, da število strank omejimo. V VigorGroundu 400 tako vadi maksimalno 400 članov. To je število članov, ki jim v danih okoliščinah še lahko zagotovimo vrhunsko storitev in čez ta mejnik zagotovo ne bomo šli.