fbpx

Vigor Trening, 1.del – Trening moči

V Vigor Treningu, prvem progresivnem nivoju programa Vigor Funkcionalni načrt, je prvi trening v tednu (ponedeljek oz. torek) namenjen pridobivanju moči. Do povečanja moči pride zaradi strukturnih in funkcionalnih prilagoditev telesa na kronično povečano obremenitev (redna telesna vadba). Do teh prilagoditev pride na nivoju živčnega sistema in živčno mišičnega stika (povečana aktivnost centralnega živčnega sistema, učinkovitejša aktivacija motoričnih enot, izboljšanje intra in intermišične koordinacije itd.), na nivoju mehkotkivnih struktur (hipertrofija mišic in vezi) in na presnovnem nivoju.

Z Vigor treningom za moč tako razvijamo sposobnost proizvajanja velike mišične sile, kar nam koristi pri vsakodnevnih opravilih in športno-rekreativnih aktivnostih na prostem.

Ker je program Vigor trening namenjen najširšemu krogu ljudi in se izvaja v skupinah, ne uporabljamo metode maksimalnih obremenitev (uporablja se v programih Performance, Power in Weightlifting), pač pa obremenitve v območju 60% do 80% maksimalnih. Za spodbujanje naštetih prilagoditev uporabljamo vaje z lastno telesno težo ter vaje s kettlebell-i in enoročnimi utežmi. Moč testiramo s tremi vajami s kettlebell-i točno določene teže.

Merila / nivoji uspešnosti Vigor Treninga

ZAČETNI (M/Ž) VMESNI (M/Ž) NAPREDNI (M/Ž)
1KB Press – št. ponovitev 5/5 @ 16kg/8kg 5/5 @ 24kg/14kg 5/5 @ 32kg/20kg
2KB Front Squat – št. ponovitev 10 @ 16kg/12kg 10 @ 24kg/16kg 10 @ 32kg/20kg
2KB Deadlift – št. ponovitev 15 @ 16kg/12kg 15 @ 24kg/16kg 15 @ 32kg/20kg

 

Naredite nekaj dobrega
za svoje zdravje & telo!

hm_seaparator

Ker želimo, da bi bil VigorGround skupnost stalnih članov, povezana družba podobno mislečih, ki sledi svojim ciljem, smo se odločili, da število strank omejimo. V VigorGroundu 400 tako vadi maksimalno 400 članov. To je število članov, ki jim v danih okoliščinah še lahko zagotovimo vrhunsko storitev in čez ta mejnik zagotovo ne bomo šli.