fbpx
Delavnica Forcedecks VigorGround

Delavnica: Merilnik sil v rehabilitaciji in športu

Merilniki sil (ang. force plates) so vedno bolj popularen del opreme pri zagotavljanju objektivnih podatkov o ustvarjanju in sprejemanju sil posameznika v realnem času, s tem pa trenerjem in terapevtom omogočajo vpogled v stanje živčno-mišičnega sistema, ki je ključen predvsem pri eksplozivnih gibih, kjer se ustvarjajo in sproščajo visoke sile. Najpogostejše poškodbe v športu in rekreaciji se dogajajo, ko je živčno-mišični sistem slabo odziven, torej v fazi utrujenosti. Z merilnikom sil lahko z enostavnim in varnim protokolom skokov ugotovimo morebitne asimetrije med levo in desno nogo v ekcentrični in koncentrični fazi skoka, kot tudi ob odrivu in pristanku. Skupaj s kinematično analizo (v obliki spremljanja strategije pri skoku oziroma odrivu, najlažje s posnetkom skoka) nam merilnik sil ponudi objektivno osnovo za odločanje, kako začeti ali nadaljevati z rehabilitaciji po poškodbi ali pa s treningom, kjer se lahko osredotočimo na posamezne faze dvigov in odpravimo prekomerne asimetrije pri ustvarjanju in sprejemanju sil, kar bi potencialno lahko vodilo v poškodbo.

Na delavnici bo na praktičnih primerih prikazano delovanje merilnika sil Force Decks, ki z napredno programsko opremo omogoča spremljanje ustvarjanja sil v posameznih fazah skoka v realnem času. Udeleženci delavnice bodo lahko preizkusili merilnik sil preko protokola skokov in dobili povratne informacije o njihovih rezultatih in smernicah za trening.

Delavnico bo vodil: Matej Hočevar
Datum: 12. 2. 2020, ob 18:30
Za člane VigorGrounda je delavnica brezplačna.
Redna cena delavnice: 10 EUR

Prijava na delavnico

  Podatki udeleženca

  Če želite prijaviti več udeležencev, jih zapišite v polje za komentar.

  Ime in priimek:

  Email:

  Telefon:

  Komentar:

  Član-ica VigorGrounda?
  DANE

  Podatki plačnika

  Plačnik je podjetjefizična oseba

  Ime in priimek / ime podjetja:

  Ulica:

  Mesto:

  Poštna št.:

  ID za DDV.

  Email:

  Telefon:

  Po registraciji vam bomo na vaš elektronski naslov poslali podatke za plačilo.

  Vašo prijavo in osebne podatke obdelujemo v skladu z našo politiko varovanja osebnih podatkov.

  Lokacija

  VigorGround 400, Litostrojska 56, Ljubljana

  Naredite nekaj dobrega
  za svoje zdravje & telo!

  hm_seaparator

  Ker želimo, da bi bil VigorGround skupnost stalnih članov, povezana družba podobno mislečih, ki sledi svojim ciljem, smo se odločili, da število strank omejimo. V VigorGroundu 400 tako vadi maksimalno 400 članov. To je število članov, ki jim v danih okoliščinah še lahko zagotovimo vrhunsko storitev in čez ta mejnik zagotovo ne bomo šli.